07 July 2009

INFECTIONS CONTROL

kat department aku tgh posting skarang , tak praktikkan the standard infections control that we'd been thaught. they never wear gloves. mask jauh skali la. aku bukan la nak prejudis dkt patient. tp aren't we supposed to apply that to all patient.


pegang suction utk sedut earwax, then pegang muka sendirik. nanti p makan kat cafe pulak. maybe diorang sentiasa ingat utk basuh tangan lepas treat patient kot. hm.. peliknya. dkt klinik aku selalu kena marah sebab tak ikut standard yg ditetapkan. tp kat sini semua org relax ja. pegang lidah dengan gauze, barehand, without any gloves?! ada korang sanggup buat?

2 comments:

kurakuramerah said...

wow..kak nurul posting kat mana? kena service diaorg poor gila.. kena la pakai gloves..sangat2 perlu kot kan.. dahla zaman skarang ni sgt byk infections.. lagiiiiiiiiiiiiiila kena pakai gloves. *sigh* kak nurul pakai tau ! kasi tunjuk keprihatinan itu sama mereka! hehe!

nOoRoLe said...

rahsia la diana. nnt org tak mau mai plk tempat tu. tp seriously they were very unhygenic. kitorg yg tgk ni asyik geleng kpala ja, and thats the reason i havent examine any patient. satgi kita npk over plk dari dokter2 tu. hehe